Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Einstein voor kids

  Frank van Ark
  Geert Gratama

  Einstein voor kids

  63 wetenschappelijke proefjes (die écht werken) met huis-, tuin- en keukenmateriaal


  ISBN: 9789058774699
  Omvang: 72 blz.
  Uitvoering: flexiband

  € 12,95
Meer informatie

In Einstein voor kids ga je knutselen met de wetenschap en ineens begrijp je hoe dingen werken en in elkaar zitten.
Voor de tientallen natuurkundige proefjes die je thuis of op school kunt doen, heb je behalve gewone huis-, tuin- en keukenspullen maar weinig nodig.
Laat maar eens zien dat warme lucht uitzet of dat koude lucht krimpt. Maak een luchtballon van een theezakje of schrijf je vriendje een geheime boodschap. Een beetje melk is alles wat je nodig hebt…

Als beginnende Einstein kun je aan de slag gaan met papier, ballonnen, eieren, kaarsen, plastic flessen, water, plakband, de zwaartekracht en nog veel meer.
En het allerleukste is dat jij je ouders, grootouders en leerkrachten met de proefjes uit dit boek de basisbegrippen van natuurkunde kunt uitleggen. Veel plezier!

Frank was in november 2013 te gast bij Koffietijd. Hij demonstreerde daar diverse proefjes uit het boek. Heel leuk om terug te kijken!


Over de auteur
Ark,-Frank-van-2014.jpg

Frank van Ark (pseudoniem van Frank Noë, 1950) is – in willekeurige volgorde – uitgever, auteur en opa. In die laatste hoedanigheid schreef hij het vele malen herdrukte Opa voor beginners, 96 dingen die een béétje opa écht moet kunnen. Tevens stelde hij een aantal nostalgische boekjes samen over het dagelijks leven in de jaren vijftig en zestig.

Voor Forte Uitgevers maakte hij samen met tekenaar Geert Gratama al vier informatieve boekjes voor de jeugd: Einstein voor kids, Rembrandt voor kids, Houdini voor kids en Galileo voor kids. Op de vraag wat hij zélf eigenlijk als opa-met-drie-kleinkinderen kan, antwoordde hij: ‘Een origami-boemerang vouwen, een sleevlieger van een plastic supermarkttas maken en Wij zijn twee eenzame cowboys begeleiden op de ukulele’.

Tijdens de Kinderboeeknweek 2015 maakt Frank een tour door Nederland langs boekhandels en scholen om wetenschap dicht bij kinderen te brengen d.m.v. proefjes en experimenten.

Gerelateerd