Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Moderne sieraden van kneedbaar zilver

  Sophie Jong

  Moderne sieraden van kneedbaar zilver

  Zilverklei stap voor stap


  ISBN: 9789058777447
  Omvang: 80 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 17,95
Meer informatie

Zilveren sieraden maken in één dag? Dat kan!
Het kneedbare Art Clay Silver heeft de prettige eigenschappen
van klei en na bakken blijft er 99,9 % zilver over.

Alle sieraden worden stap voor stap beschreven.
Met totaal 20 sieradenontwerpen en meer dan 160 foto’s en heldere werkbeschrijvingen en trendy voorbeelden is dit boek een aanwinst voor elke sieradenmaker.

Het boek is stijlvol voor zowel edelsmeden als beginnende
sieradenmakers die zelf thuis zilveren sieraden willen maken.


Over de auteur
Jong,-Sophie-2014.jpg


Sophie Jong (1974) is goudsmid en werkt sinds 2002 vanuit haar atelier in Alkmaar. Zij ontwerpt en maakt hier haar sieraden die verkocht worden onder de naam PHIE Art Jewels.

Sophie werkt met zilver, goud, edelstenen, parels en diamanten. Naast het ontwerpen van sieraden geeft ze workshops in het maken van sieraden van zilverklei, een kneedbaar materiaal dat zich zeer goed leent voor hem vormen en modelleren van objecten zoals sieraden. Tijdens een workshop leert een cursist stapsgewijs om een sieraad te maken en af te werken tot een zelfgemaakt juweel.

In haar boek Moderne sieraden van kneedbaar zilver legt Sophie gedetailleerd uit hoe je zelf met behulp van de juiste gereedschappen en de nodige handigheid een prachtig sieraad kunt maken van zilverklei waarbij verschillende sieraden als voorbeelden worden geïllustreerd. Het boek dient als een handig en uitgebreid naslagwerk voor cursisten die na een workshop graag verder willen met zilverklei. Maar ook beginnende creatievelingen kunnen door middel van de heldere uitleg en duidelijke foto’s direct aan de slag.

Haar tweede boek over kneedbaar zilver verschijnt in oktober 2013: "Sieraden en mee van kneedbaar zilver"