Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Boekjes maken

  Monica Langwe

  Boekjes maken

  Boekjes, mappen en doosjes


  ISBN: 9789462501829
  Omvang: 120 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 24,99
Meer informatie

Notitieboekjes, fotoalbums, boekjes om dingen in te bewaren en mooie doosjes. Felicitatiekaarten, met leer ingebonden dagboeken, handige zaadzakjes en leuke klosjes. Dit boek staat vol met mooie en praktische zaken van papier. Kunstenaar en boekbinder Monica Langwe put uit haar rijke kennis en laat zien wat je allemaal van papier kunt maken, van eenvoudige ingebonden enkelkatern boekjes tot Chinese naai-etuis.

Elk project wordt uitgelegd in woord en beeld – duidelijke beschrijvingen gaan vergezeld van stapsgewijze tekeningen; samen zorgen ze ervoor dat je ook de moeilijkere projecten aandurft. Om het onderwerp toegankelijker te maken bevat de inleiding een ‘papiercursus’, waarvoor je een aantal papiermonsters achter in dit boek aantreft. Daar vind je ook de Nederlands-Engelse woordenlijst.

Papier is een heel toegankelijk materiaal en of je nu mooi handgeschept papier gebruikt of een oude ansichtkaart hergebruikt, er zijn genoeg mogelijkheden om je creativiteit tot uitdrukking te brengen.  Hiervoor heb je geen duur vakgereedschap nodig – een liniaal, afbreekmesje en naald en draad zijn vaak al voldoende.