Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Cocoon!

  Janneke Termeulen
  Laura Borgers

  Cocoon!

  16 feelgood haakprojecten


  ISBN: 9789462502505
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 23.50
Meer informatie

Dit boek staat boordevol haakprojecten. Het gaat niet alleen over het prachtige gehaakte resultaat, maar vooral ook over het haken zelf. Neem de tijd om garens te kiezen en kleuren te combineren. Het genieten begint al als je je materiaal bij elkaar legt in je kratje of projectbag, je favoriete haaknaald erbij, en misschien een stoer leren label dat je wilt gaan verwerken. En stop halverwege even, als je de eerste onderdelen af hebt en ze bij elkaar legt, om te zien wat het effect is van je steken en je garen. Natuurlijk werk je naar het  eindresultaat, mooie gehaakte projecten voor jezelf en voor in huis. Het hele proces van heerlijk zachte garens, via stapels gehaakte onderdelen tot mooie stijlvolle kleden, kussens, sjaals, slingers of plantenzakken en nog veel meer.

Niet racen naar het eindresultaat, maar genieten van de weg ernaartoe. Kijken wat je op dat moment haakt en daar tevreden mee zijn. Met je handen bezig zijn en daardoor rust vinden in je hoofd. Perfectionisme loslaten… dat is Cocoon!

Instagrammers Laura Borgers en Janneke Termeulen ken je van @dehaakzolder en @ge_woonjans


Over de auteurs
Janneke-Termeulen-Cocoon-bijgesneden.jpg

Janneke Termeulen schreef samen met Laura Borgers het boek Cocoon! De totstandkoming van dit boek was een project waar ze samen met veel plezier aan gewerkt hebben. Cocoon is : met rust en aandacht met je handen bezig zijn, mooie dingen maken en een fijne sfeer om je heen creeëren waarin je alle tijd neemt en gezelligheid en warmte kunt ervaren. Dat is wat Laura en Janneke doen en waar ze jou van willen laten meegenieten. Meer over Cocoon! lees je bij het boek.

Janneke van de Insta-account Ge-woonjans vindt het al van jongs af aan heerlijk om creatief bezig te zijn. Ze vindt het leuk om DIY-projecten te maken, fijne hoekjes te creëren, te rommelen in huis, en te struinen in de natuur en in kringloopwinkels. Haken is haar grote passie. Ze leerde het van haar zusje en vond het geweldig om te  ontdekken hoe je met iets simpels als een draad en een haaknaald iets moois kunt maken. Iets wat je kunt dragen, in huis kunt gebruiken of cadeau kunt doen. Een fijne afwisseling naast het werk dat ze doet, waarbij ze vooral met haar hoofd bezig is. Op haar Instagram deelt Janneke graag ‘plaatjes waar ze blij van wordt’; ze vangt momenten en belevingen in foto’s. Plaatjes van dingen die ze haakt of bakt, of van haar huis en gezinsleven.

Janneke werkt het liefst met grovere, dikke wol en is dol op haakwerk met een mooie structuur en textuur. Ze wordt blij van kleur, bepaalde kleurencombinaties, met altijd een frisse, heldere touch, zodat het voor haar in balans is.

Laura-Borgers2-Cocoon.jpg

Laura Borgers schreef samen met  Janneke Termeulen het boek Cocoon! De totstandkoming van dit boek was een project waar ze samen met veel plezier aan gewerkt hebben. Cocoon is : met rust en aandacht met je handen bezig zijn, mooie dingen maken en een fijne sfeer om je heen creeëren waarin je alle tijd neemt en gezelligheid en warmte kunt ervaren. Dat is wat Laura en Janneke doen en waar ze jou van willen laten meegenieten. Meer over Cocoon! lees je bij het boek.

Laura deelt op haar Instagram De Haakzolder alles over haakzaken: van de mooiste garens die ik spot, gaaf handwerkgereedschap, fijne (haak-)projecten die in de maak zijn, toffe settingen die er ontstaan wanneer ze speelt met de camera tot huiselijke binnenkiekjes in haar droomhuis. Ze houdt ervan om een rustige sfeer te creëren, zowel in haar haakwerk als in het interieur. Kleur is daarbij zeker belangrijk, waarbij natuurlijke en deels aardse kleuren in combinatie met zachte poedertinten favoriet zijn.Laura werkt het liefst aan langdurige projecten met een wat fijner draadje. Haar werk kun je omschrijven als ‘simpel in de basis met een fijne dosis eigenheid en een rijk gevoel van luxe’.