Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Duurzaam lekker eten

  Martin Kintrup

  Duurzaam lekker eten

  Het zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond en lekker!


  ISBN: 9789462502352
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 25,99
Meer informatie

In 'Duurzaam lekker eten' inspireert landschapsecoloog en kok Martin Kintrup je om over te gaan op duurzame voeding. Met meer dan honderd recepten voor smakelijke gerechten: veelal vegetarisch of veganistisch, maar allemaal regionaal, seizoensgebonden en biologisch.
Het boek bevat een handige groente- en fruitkalender en tal van theoretische tips en praktische ideeën om plasticvrij boodschappen te doen, op de juiste manier voedsel te bewaren en je eigen groenten en kruiden te verbouwen.

Een greep uit de vele tips en recpten:
* Eet groener met bijvoorbeeld een groentegoulash of een wortel-notencake
• Gebruik restjes op een creatieve manier in een smakelijke flammkuchen of gevulde courgette
• Gooi onooglijke groente- of fruitdelen niet weg maar bereid er iets heerlijks van zoals een groentecarpaccio of groentechips
• Maak je eigen basisproducten zoals mayonaise en chutney, in plaats van deze kant-en-klaar in de winkel te kopen

Duurzaam lekker eten is hét zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond én lekker!

Fotografie: Vanessa Jansen
Vormgeving: Stuido Wouke Boog


Over de auteur
Martin-Kintrup-def.jpg

Martin Kintrup woont op een boerderij aan de rand van de stad Münster. Zijn vader is met zijn tachtig jaar nog steeds een fanatieke tuinier. Niet vreemd dat de liefde voor de natuur hem met de paplepel is ingegoten. Toen Martin een studiekeuze moest maken, besloot hij dan ook voor de Landschapsecologie te gaan.

Tijdens de studie ontdekte hij zijn tweede grote liefhebberij: koken! Hij werkte een aantal jaren met goot plezier als kok bij een vegetarisch restaurant in Münster en ontdekte er hoe veelzijdig en lekker de vleesloze keuken kan zijn. Met het verschijnen van zijn eerste vegetarische kookboek in 2005 werd schrijven zijn beroep. In de vijftien jaar die hij nu als kookboekenschrijver actief is, maakte hij veertig boeken, waarvan er meerdere een prijs wonnen.

In ‘Duurzaam lekker eten’ en 'De snelle groene keuken' verenigt Martin zijn twee grote passies en bewijst hij dat een bewuste levenswijze en grenzeloos genieten heel goed samen gaan.

Gerelateerd