Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Flying dolls

  Chris Lartet

  Flying dolls

  Haak Jacke en haar vriendinnen van over de hele wereld


  ISBN: 9789462502611
  Omvang: 96 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 18,50
Meer informatie

Maak kennis met Jackie, een bevallige stewardess en al haar vriendinnen. Jackie gaat nooit op pad zonder haar beautycase, heeft een chronisch tekort aan kip in de cabine, en is altijd op zoek naar een leuke, nieuwe outfit. Ze besteedt het liefst haar tijd aan haar grootste hobby: met haar vriendinnen kletsen onder het genot van een dry martini.

Jackie neemt je in Flying Dolls mee op een reis rond de wereld. We ontmoeten al haar vriendinnen, zoals de knappe N’goya, model uit Nairobi, avontuurlijke Zinzi uit Alaska, wulpse Jolene uit San Francisco en nog vele andere kleurrijke en uitgesproken vrouwen.

Chris Lartet, een enthousiast hakende steward, beschrijft in dit boek stap voor stap het maken van deze welgevormde dames. Voor alle haaksters die graag een eigen groep vriendinnen haken.


Over de auteur
Chris-Lartet-2020.jpg

Christian Lartet groeide op in de jaren zestig, in een heel klein Zeeuws dorpje. De klas op de (streng christelijke) basisschool bestond uit vijf meisjes en Chris. De meisjes kregen elke vrijdagmiddag les in handwerken en borduren. Chris moest dan met de jongens van een hogere klas figuurzagen en solderen. Hij keek jaloers naar zijn vriendinnetjes en vroeg of hij ook mee mocht doen met handwerken. Zijn ouders vonden het goed, dus mocht Chrisje leren haken en breien. Wat zou zijn handwerkjuffrouw trots zijn als ze dit boek zou zien.

In de jaren tachtig ging hij vliegen als steward bij de KLM en beleefde veel avonturen. In ‘Flying dolls’vertelt hoofdpersoon  Jackie hierover. In 2020 is Chris met pensioen gegaan en hij geniet nu samen met zijn man Pascal en hondje Loes van het landelijke leven in Zuid-Frankrijk.

Op Instagram vind je Chris onder @crochetwithchris. Zijn facebookpagina is troossies