Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Haak het dorp van toen

  Rina Soffers

  Haak het dorp van toen

  nostalgie met haaknaald en draad


  ISBN: 9789462501317
  Omvang: 80 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 14,95
Meer informatie

Rina Soffers neemt je in haar boek mee naar het dorp van toen, waar je de groenteman met een kist sla voor zijn winkel ziet staan, waar de bakker net de heerlijkste taarten uit zijn over haalt, waar de schooljuffrouw nog ouderwets voor het schoolbord staat. De bloemenverkoopster schikt haar bossen tulpen in de emmers en de dierenarts is net bezig de dorpskat weer beter te maken. ’s Avonds gaan we eten bij de pizzabakker. En daarna is het feest en komt de dixielandband spelen op het plein.

Het allermooiste is: alles in het dorp kun je zelf haken, niet alleen de dorpsbewoners, maar ook hun attributen, van de taarten van de bakker tot de bloemkolen van de groenteman; en van de tuba van de dixielandband tot de kleurpotloden van de schoolkinderen. Met de duidelijke beschrijvingen en heldere tekeningen en foto’s kan iedere haakster en haker een eigen dorp van toen haken.

NB: achterin het boek ontbreken twee tekeningen bij de dixielandband. Je kunt ze hier downloaden:
https://www.forteuitgevers.nl/files/Sousafoon%201%20en%202%20dixielandband.pdf
en
https://www.forteuitgevers.nl/files/Sousafoon%203%20dixielandband.pdf


Over de auteur
Soffers,-Rina-2014.jpg

De behoefte, of beter: de drang om te creëren zette me al vóór mijn tiende jaar aan het werk.
Het werden poppen en daar was ik heel blij mee, tot mijn veertiende dan, toen begon ik me er een beetje voor te schamen. Zo rond mijn twintigste leefde ik me helemaal uit tijdens het begeleiden van patiënten op de bezigheidstherapie van het plaatselijk verpleegtehuis; er werden ineens veel poppen en knuffels gemaakt.

Een paar jaar later ging ik aan de slag bij Ariadne waar ik meer dan 25 jaar ontwerpen maakte voor o.a. poppen (!), kruissteekpatronen, kindertruien, hazenbank en berenstoelen van hout, en veel gehaakte knuffels. Daarna ontwierp ik voor Burda, Anna, Verena en Coats en begon ik mijn eerste boekjes te maken: Familie de Beer, Poppenkast, Dierenspeelhuis en al snel volgden het Kinderbreiboek, Vrolijke Beestjes haken en Maak het zelf met wol en draad.
Intens kan ik genieten als "het beestje", net helemaal met liefde gemaakt, me aankijkt als een soort lief familielid, of een oude bekende. Dan weet ik dat ik het goed deed en dat ik dat gevoel door kan geven aan diegene die hem gaat namaken.