Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Handboek houtsnijden

  Max Bainbridge

  Handboek houtsnijden

  Moderne gids voor het snijden van lepels, kommen en planken


  ISBN: 9789462501553
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 22,50
Meer informatie

‘Houtsnijden biedt niet alleen het genoegen in contact te zijn met de natuur, maar leert je ook hoe je onze natuurlijke hulpbronnen kunt gebruiken.’

Iedereen kan houtbewerken. Je hebt alleen een technische basis nodig en de wil het te leren. Met een paar eenvoudige stukken gereedschap laat Max Bainbridge zien hoe je lepels, spatels, botermessen, snijplanken en kommen kunt maken. Al die objecten zijn zowel mooi om te zien als praktisch in gebruik.

Bij elk project staan stap-voor-stapfoto’s, en verder vind je in het boek informatie over het verzamelen van hout, hoe je het gereedschap moet vasthouden en gebruiken, en diverse technieken om de voorwerpen perfect af te werken. Je leert hoe je hout het best kunt schuren, het zwart kunt kleuren, kunt branden en textuur kunt geven, maar ook hoe je het in de was moet zetten. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, dit boek zal je inspireren iets te maken waarop je echt trots zult zijn.


Over de auteur
Max-Bainbridge-2017.jpg

Max Bainbridge studeerde aan de Chelsea College of Art & design, waar hij zich toelegde op het maken van grote houten sculpturen. Hij ontmoette er zijn partner Abigail, die installaties maakte van gevonden voorwerpen.
In 2013 studeerden ze af, een moeilijke tijd om als kunstenaar je geld te verdienen. Tijdens een regenachtige zomer in Frankrijk ging Max houtbewerken; Abigail leerde zichzelf quilten met een boek en een oude naaimachine. Het geld voor grondstoffen verdienden ze met het opknappen van oude meubels. En zo ontstond hun bedrijf Forest-and-Found, dat zich toelegt op het werken met natuurlijke en/of hergebruikte materialen.
Meer informatie op www.forest-and-foud.com.