Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Kleurrijke hebbedingetjes haken

  Margriet de  Muinck

  Kleurrijke hebbedingetjes haken

  in alle kleuren van de regenboog


  ISBN: 9789462500235
  Omvang: 48 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 10,00
Meer informatie

Na het grote succes van Kleurrijke cadeautjes haken is hier een nieuw boek van de hand van Margriet de Muinck: Kleurrijke hebbedingetjes haken.

Margriet heeft opnieuw leuke patroontjes ontworpen: echte hebbedingetjes! Ze koos dit keer voor het regenboogpallet: zes kleuren waarmee je, als je ze door elkaar gebruikt, de meest frisse  kleurencombinaties krijgt.
Met de zes basiskleuren kun je volop variëren. Natuurlijk ontbreken in dit tweede boek van Margriet de kralen en linten niet.


Over de auteur
Margriet-de-Muinck-2014.jpg

De Groningse Margriet de Muinck (1968) is haar hele leven al bezig met creatieve dingen. Het creatieve gen heeft ze van haar moeder, die vroeger handwerkjuf was. Als jong meisje zat Margriet uren op haar kamertje te tekenen en oorbellen te maken met kleine glaskraaltjes. Ze werd in de familie ekster genoemd omdat ze alles wat maar glom en glinsterde, mooi vond. Toen ze in 2010 trouwde wilde ze eens wat anders dan de gebruikelijke corsages van de bloemist. Ze maakte zich het haken eigen en haakte vervolgens veertig corsages voor de gasten. Blauw/groen voor de mannen, roze/rood voor de dames, versierd met lintjes en kralen. Hierna volgden nog vele verschillende bloemen; dit werd een tafelloper die ze altijd meeneemt naar workshops. Na de bloemen haakte ze alles wat los en vast zat. Haar stijl is  kleurig en meestal zijn de werkstukjes ook voorzien van kralen, lintjes, of knoopjes. Het verwerken van haakwerk met andere materialen is absoluut haar favoriet.  Haar inspiratiebronnen zijn ongelimiteerd; het wereldwijde web, de natuur, boeken, tijdschriften, beurzen. Het kleurrijke haakwerk viel  Jo An Luijken op, ook auteur van Forte, en zij bracht haar in contact met de uitgeverij. Het eerste resultaat is een vrolijk kleurig boekje met tien verschillende kleurige kleine en grotere projecten. Behalve dat ze elke dag iets haakt, verkoopt ze in haar webshop en atelier ook alle materialen die een haakster nodig kan hebben; van garens tot rammelballen, van haaknaalden tot boeken.

Gerelateerd