Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Tunisch haken

  Riek Siertsema
  Margje Enting

  Tunisch haken

  Verrassende ontwerpen met de lange haaknaald


  ISBN: 9789462501539
  Omvang: 48 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 15,99
Meer informatie

Tunisch haken is haken met een lange haaknaald. De techniek lijkt op een combinatie van breien en haken en de resultaten zijn geweldig.

Eenvoudige projecten als pannenlappen en placemats zijn leuk en overzichtelijk om mee te beginnen. Hiermee leer je de basissteken en kun je al meerdere kleuren combineren en vormen inhaken.

Vervolgens ga je de uitdaging aan om een  prachtige sjaal of omslagdoek te haken. Bijzondere technieken als entrelac en rondhaken worden duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Het effect is verrassend mooi en zal iedere haakster en haker enthousiast maken om te gaan haken met de lange haaknaald.

Met patronen in verschillende technieken voor een omslagdoek, een tas, placemats, pannenlappen, onderzetters, kussen, cols en nog veel meer!


Over de auteurs
Riek-Siertsema.jpg

Riek Siertsema is eigenaar van wolspeciaalzaak Knitted Knots in Rolde.
Samen met Margje Enting maakte zij het boek Tunisch haken. Eerder schreef ze in samenwerking met Teuni Levering het boek Stokhaken.

Margje-Enting.jpg

Margje Enting is het breien en haken met de paplepel ingegoten. Al vroeg breide en haakte ze zelf de kleren voor haar Barbie. In 1980 haalde ze haar Handwerkakte. Geen techniek is haar vreemd enze leert nog alle dagen bij.

De laatste jaren houdt ze zich bezig met het bedenken van patronen en het geven van workshops in Fair Isle breien, dubbelbreien en verschillende haaktechnieken.

Eerder werkte Margje mee aan de totstandkoming van het boek 'Stokhaken' en maakte ze in samenwerking met Riek Siertsema 'Tunisch haken'. 'Tunisch haken voor de winter' (oktober 2017) staat helemaal op haar eigen naam.

Je kunt haar volgen op de haar blog: www.hakelotje@blogspot.com