Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Visserstruien voor kinderen

  Stella Ruhe

  Visserstruien voor kinderen

  met 41 patronen van kindertruien om zelf te breien


  ISBN: 9789462501379
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 22,50
Meer informatie

Visserstruien 3 voor kinderen verhaalt over het harde leven van de vissersjongens, die al op heel jonge leeftijd mee moesten vissen. Ze draaiden volwaardig mee als afhouders, reepschieters, jongsten, jongmaatjes, ketelbinkies, koffiekokers, inbakkers, omtoors, speeljongens en prikkenbijters. Ze deden 14 tot 16 uur per dag vieze karweien aan boord. Het is een dramatisch verhaal over kinderarbeid, die we ons op die manier niet kunnen voorstellen. Helaas is die in deze tijd in veel landen nog actueel.

Met 41 uitgewerkte en zelf te breien truien is dit boek een bijzondere aanvulling op de bestaande uitgaven Visserstruien en Visserstruien 2, die respectievelijk in 2013 en 2015 het licht zagen.


Over de auteur
Stella_2016.jpg

Stella Ruhe zit al dertig jaar in het uitgeversvak als vakredacteur textiel en freelancer.
Zij heeft de NS-opleiding (textiele werkvormen) gedaan in Haarlem, heeft jaren als textieldocent lesgegeven op scholen voor voortgezet onderwijs en was docentenbegeleider voor de Landelijke Pedagogische Centra. Zij was uitgeefster van de digitale methode voor beeldende en kunstvakken Beeld bij de hand (www.beeldbijdehand.nl) en gaf nascholingstrainingen beeldende vakken.

Stella organiseerde grote evenementen als de Cantecleer Modeprijs en de Week van de Creativiteit. Zij heeft diverse boeken op haar naam staan en geeft over haar bijzondere onderzoek naar visserstruien lezingen door het hele land.

September 2016 verschijnt het derde boek van Stella over Nederlandse visserstruien: Visserstruien voor kinderen.
Meer informatie hierover is te vinden op de facebookpagina Visserstruien en op haar website visserstruien.nl

Gerelateerd