Inspireren, ontwerpen en creëren

Forte

Webshop

 

 • Wayuu mochilas haken

  Rianne de Graaf

  Wayuu mochilas haken

  Kleurrijke tassen om zelf te maken


  ISBN: 9789462501737
  Omvang: 104 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 20.99
Meer informatie

De kleurrijke mochilas komen oorspronkelijk uit Colombia en Venezuela en worden daar al generaties lang gemaakt door de wayuu-bevolking. Rianne hee­ft haar eigen patronen ontworpen en de tassen met de tapestrytechniek gehaakt. Ze legt in dit vrolijke boek stap voor stap uit hoe je zelf een wayuu mochila kunt haken. De mooie ronde bodem, de techniek om met meerdere kleuren te haken, het haken vanaf een telpatroon: de hele tas wordt beschreven. Tot slot komt ook het vlechten van de schouderbanden en het sluitkoord uitgebreid aan bod.
In Wayuu mochilas haken vind je veel verschillende patronen om deze  leuke techniek toe te passen.

NB: in het patroon van de Original op pagina 64 is helaas een fout geslopen. Heb je de eerste of tweede druk van dit boek? Bekijk hier het verbeterde patroon.

Op pagina 19 staat bij Toer 10 aan het eind van de zin: kleur N. Dit moet kleur B zijn.

Op pagina 56 staat een foutje in de opstart van het telpatroon.

Toer 1: Haak * 2 v in B, 2 v in C, 2 v in B, 20 v in A, 2 v in C, 2 v in B, 7 v in D, 2 v in B, 2 v in C, 12 v in D, 2 v in C, 2 v in B, 7 v in D, 2 v in B, 2 v in C, 20 v in A, 2 v in B, 2 v in C, 2 v in B, 6 v in A *. Herhaal vanaf *. Eindig met 6 v in A.

Ga nu verder met de tekst uit het boek.

 


Over de auteur
Foto-Rianne-2020-LR2.jpg

Rianne ontdekte in 2013 de kleurrijke mochilas en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het maken van deze prachtige tassen.

In 2014 begon ze met het geven van de workshop mochila haken. Haken is niet alleen haar passie, Rianne vindt het ook erg leuk om kennis over te dragen tijdens het geven van deze workshops. Van het een kwam het ander en in 2015 werd haar bedrijf RiannesHaaksels officieel gelanceerd in de vorm van een webshop. Weer twee jaar later kwam haar eerste boek uit, Wayuu mochilas haken. In 2020 verscheen deel 2, met prachtige nieuwe tassen maar ook etuis, een rugzak en een heuse strandtas.

Op facebook en Instagram kun je Rianne ook vinden als RiannesHaaksels.

Gerelateerd